De Restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch (kortweg RASH) is een initiatief van horecaondernemers en gemeente 's-Hertogenbosch. Op initiatief van de gemeente is een concept ontwikkeld om een brug te slaan tussen evenementen en de Bossche binnenstad. Het duovoorzitterschap wordt gevormd door meesterkok Gerrit Greveling, ex-patron-cuisinier van restaurant Chalet Royal en Marc Raaijmakers, directeur van de middelbare Hotelschool Koning Willem I College. Zij worden ondersteunt door een dagelijks bestuur en zijn contactpersoon tussen de restaurants, evenementenbureau's en gemeente.
Foto 1: Wethouder Hoskam 'doopt' op spectaculaire wijze samen met Gerrit Greveling de Alliantie.
Foto 2: Alle Alliantie leden tijdens de officiële lancering op 19 april jl. bij van der Ven en van der Ven Oriental Art.
Volg de Restaurant alliantie op:
Twitter: @Alliantie_sH
Facebook: RestaurantAlliantieSHertogenbosch
De restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch wordt gevormd door 24 restaurants:
- FF Swanjee
Lunch, Wapazz, Grill, Wines en Cocktails. De gastvrijheid, kwaliteit en beleving zorgen voor een gezellige ambiance - Artisan
Artisan staat voor passie. Passie voor eten en voor wijn. En is gespecialiseerd in het combineren van beiden - Allerlei-Visserij
No nonsens restaurant, stoer met een vleugje chique ! - De Eeterij
Waar u ongedwongen kunt genieten van een Bourgondisch avondje uit “eten”. - Don Arroyo
Een gezellige, warme en ongedwongen en onthaastende sfeer in een Zuid-Amerikaanse ambiance. - Eetbar DIT
Gewoon gezellig met hier & daar ons knipoogje. Bij ons geldt: voel je thuis - In den zevenden hemel
Een avondje Hemelen is culinair verwend worden in een ambiance waarin u zich In den Zevenden Hemel waant. - Coquille
Lekker en oprecht eten in een ongedwongen setting, dat is Coquille. - Kakama
Proef vier cuisines onder één dak. Kantonese, Japanse, Thaise en Indonesische zijn te proeven bij ons. - Le Bateau
Een oergezelig klein restaurant in de binnenstad van s-hertogenbosch. - Restaurant Le Merdidien
Culinair genieten van de Frans-mediterrane keuken bij Restaurant Le Meridien. - Restaurant Nescio
Wij werken met bio-logische en duurzame producten. Dit alles met een uniek uitzicht op de St. Jan. - Lux Restaurant
LUX is genieten. Met vrienden en familie, zakelijk, of gewoon om de dag te vieren. GENIET BIJ LUX! - Da Peppone
Vanaf 1975 serveert Da Peppone hier de authentieke italiaanse keuken met traditionele recepten. - Restaurant Ries
De grote passie van Ries is koken met smaak, passie en toewijding. "Eenvoud verveelt nooit". - Sense Restaurant
Dennis: "Eten moet spannend zijn door de juiste smaakcombinaties van onze gerechtjes zonder dat dit afbreuk doet aan de ingrediënten". - Pollevie
Wijnbar & Brasserie Pollevie is een eigentijdse restaurant waar wijn en spijs centraal staan. Informeel en ongedwongen. - Uskudar
Lekker eten in de een van de drie meest befaamde keukens ter wereld, de keuken van de Ottomaanse Sultans. - Van Puffelen
Lunch-en dinercafè van puffelen is gelegen aan de Dieze. - Christoffel
Restaurant Brasserie Christoffel heet u dagelijks welkom voor een vlotte lunch, sfeervol diner of koffie en een Bossche bol. - Sushi Lounge
De verfijnde Culinaire Traditie van Japan in Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. - Pilkington's
High Wine, High Tea, Diner, Lunch, Apple Crumble, Scones of Bossche Bollen aan de voet van de Sint Jan in de sfeer van de Engelse Country. - Zoetelief
Zoetelief bewijst dat waar je passie uit de regio samenbrengt, haast vanzelf iets moois groeit. - Bistro Tante Pietje
Zo heerlijk bourgondisch geniet je bij Bistro Tante Pietje.